Compromís denuncia un cas de discriminació lingüística patit per un alumne de Monòver

Compromís per Monòver vol denunciar el cas de discriminació lingüística que va patir un alumne del nostre poble el passat dissabte, 27 d’abril, en el marc dels exàmens d’accés a la universitat per a majors de 25 anys organitzats per la Universitat Miguel Hernández d’Elx.
En l’examen corresponent a la matèria Comentari de Text, que, d’acord amb la normativa vigent, es pot fer en qualsevol de les llengües oficials del País Valencià, un alumne del Centre de Formació de Persones Adultes Freire, en vore que només s’havia repartit l’examen en castellà, va sol·licitar explícitament i en diverses ocasions el model en valencià, cosa que li van denegar els examinadors amb l’argument que “la majoria dels alumnes volien fer-lo en castellà”. Només li oferiren l’alternativa d’escriure en valencià les respostes a l’examen en castellà, amb la dificultat afegida que això suposa.
Davant d’este nou cas de menyspreu cap a la llengua històrica del nostre poble, el valencià, i de discriminació a un valencianoparlant, des de Compromís per Monòver volem mostrar la nostra solidaritat amb el nostre veí i denunciar que inclús en els àmbits acadèmics més elevats, és a dir, la universitat, el valencià és tractat com a una llengua de segona i no com a la pròpia de tots els valencians.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *