Compromís per Monòver demana l’adhesió al Pla «XarxaLlibres» i la declaració de Monòver com a «ciutat refugi»

El darrer dia 10 de setembre, Compromís per Monòver presentàvem en el Registre General de Documents de l’Ajuntament de Monòver dues iniciatives amb objectius completament distints però podríem dir que amb nexes comuns: l’ajuda i la solidaritat.

Tenint en compte que Compromís per Monòver no té representació a l’actual Corporació municipal, fet que ens impossibilita a la presentació de proposicions o mocions per a la seua discussió i aprovació, si escau, les nostres dues iniciatives estan adreçades a aconseguir la voluntat política bé de l’Alcalde, Natxo Vidal, o de qualsevol dels grups polítics que la integren.

La primera de les iniciatives té com a objecte l’adhesió de l’Ajuntament de Monòver al Pla engegat per la Conselleria d’Educació Investigació, Cultura i Esports, anomenat «XarxaLlibres».

Aquest Pla té com a principal objectiu garantir la gratuïtat dels llibres de text dels alumnes de Primària, Secundària i FP bàsica, és a dir, l’ensenyament obligatori.

Així mateix, aquesta iniciativa, atenent a les actuals circumstàncies econòmiques, aporta una sèrie de mesures: alleugerir la càrrega econòmica de nombroses famílies monoveres i fer un pas endavant cap a una societat a on primen sentiments com el respecte i compartició de béns comuns, en aquest cas els llibres de text.

Respecte a la segona de les nostres propostes té aconseguir que per part de la Corporació municipal s’adopte declarar al nostre poble «ciutat refugi» davant l’allau de persones d’origen sirià que estan arribant a Europa com a conseqüència de la guerra que es viu al seu país.

Entre altres coses, a Compromís per Monòver ens mou presentar aquesta iniciativa perquè som conscients de la solidaritat de les monoveres i els monovers, expressada en nombroses ocasions, davant qualsevol emergència social existent.

A més, no cal pas recordar el caliu i l’acolliment que els nostres avantpassats reberen quan fugien del front de la Guerra Civil del 36, o l’acollida que reberen en diferents països sobretot a França i a l’Amèrica Llatina com a conseqüència de la desfeta republicana l’any 1939 i la posterior dictadura franquista.

Hui,np ens hem assabentat, mitjançant el diari Información, de la voluntat del nostre Ajuntament de sumar-se a la xarxa de municipis que ja s’han declarat «ciutats refugi», de la qual cosa ens congratulem i esperem que l’acord siga aviat ratificat pel Ple de la Corporació municipal.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *