El darrer 10 de setembre, des de Compromís per Monòver sol·licitàvem a la Corporació Municipal que s’adherirà al pla XarxaLlibres impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, que té com a objecte la gratuïtat dels llibres de text a tot l’alumnat valencià que curse ensenyament obligatori.

En l’ordre del dia del Ple que es celebrà ahir, a l’Ajuntament de Monòver, on caldria esperar la inserció d’aquest punt, no hi era. Aquesta anomalia, a parer nostre, atenent a la importància de l’assumpte, es traduí en dues preguntes pels partits en l’oposició així com la nostra intervenció en acabar la sessió plenària.

En la intervenció del Portaveu local de Compromís, Sergi Alonso, es demanà més concreció en la voluntat del grup de govern -socialista- d’adherir-se al pla XarxaLlibres aportant la part alíquota que li pertoca (100€), reben com a resposta per part de l’Alcalde, Natxo Vidal (PSOE), que tot dependrà del que s’establisca en l’Ordre de la Conselleria d’Educació.

Davant aquesta resposta tan ambigua, només cal esperar que açò no signifique que les xiquetes i els xiquets monovers no gaudisquen de la gratuïtat dels llibres de texts, marcant-se així un greuge comparatiu amb la resta de l’alumnat valencià.llibre-verd-640x300