El darrer 10 de setembre, el portaveu local de Compromís a Monòver registrava a l’Ajuntament de Monòver una iniciativa que tenia com a objecte l’adhesió del nostre poble a la xarxa de ciutats i pobles acollidors que està configurant-se per a donar resposta a la dramàtica situació que viu el poble sirià com a conseqüència de la guerra que té lloc al seu país, que està obligant-los a emigrar a països europeus.

La nostra iniciativa tingué una ràpida resposta al diari Información (12-09-15), en el qual l’Alcalde, Natxo Vidal, anunciava que ja el 4 de setembre s’havia pres un acord en aquest sentit, però que al coincidir amb la setmana de festes s’havia retardat la tramitació.

Doncs bé, des de Compromís preguntarem sobre en quin òrgan municipal s’havia adoptat l’acord de declarar al nostre poble «PobleAcollidor», la nostra sorpresa vingué quan el sr. Vidal explica que no s’hi havia pres en cap dels òrgans municipals (Alcaldia, Junta de Govern, Ple municipal) sinó que havia estat una decisió del grup socialista.

Aleshores, des de Compromís ens preguntem, si aquesta és la forma de participació que entenen els socialistes? els socialistes pensen què la resta d’opcions polítiques no tenim dret a participar de la vida municipal? és què pensen que només els 10 regidors/es socialistes són garantia d’encert?

Pensem que aquesta acció només és el resultat de la prepotència que irradien alguns membres del grup de govern socialista, els quals al tornar de festes es trobaren amb una iniciativa de la gent de Compromís, sense suportar que aquesta no fóra d’ells.

Sr. Alcalde s’equivoca en aquests plantejaments. La majoria absoluta que els ha atorgat la ciutadania no implica que tinguen totes les respostes i solucions.

Sr. Alcalde allunye els comportaments partidistes i accepte, com a tals, Dibujoaquelles propostes que fem des de la resta de partits polítics, tots volem el millor per al nostre poble i la societat que ens envolta.